I Björbo där Millis Gustafsson bor för vävstugan en tynande tillvaro.
- Vi har sju vävstolar men bara vävar i tre av dem just nu. Vi söker efter nya medlemmar till vävstugan men det är svårt, berättade hon.
Maria Möller i Arboga väver mest i vävstugan Skytteln och där håller man kontakt med varandra via en app, Supertext, där man kan skicka textmeddelanden till alla och stämma om man kan väva eller inte.
Även i Rämshyttans vävstuga där Karin Assarsson Oom väver har man kontakt med varandra via sms och appen Supertext.
- Vi har ofantligt med utrymmen i vår vävstuga som rymmer trettio vävstolar. Vi träffades alla utomhus på dansbanan i Tuna Hästberg i somras och planerade för hösten men sedan ökade smittspridningen och mycket fick ställas in.
Nu kan tre personer vara på plats åt gången och väva berättar hon.
Eva Sköndahl i Falun har vävt hemma men nu när hon är klar ska hon återuppta vävandet i Falu vävstuga där hon också väver.
- Det finns tio vävstolar och där man har ordnat det så att fyra får vara på plats samtidigt och väva.
Sedan fick alla visa upp vad de har vävt på sistone. Margaretha Pettersson i Ludvika som väver hemma visade upp en kudde i rosengång med baksida av fårskinn, Lena Skoglund tog fram en stor duk i bomull som hon vävt under hösten och Karin Assarsson Oom visade en bit tyg i damast som ska bli framsidan i en skjorta. Millis Gustafsson hade vävt med pärlor på sistone och visade upp två armband, varav ett har hon hämtat mönstret från Dala-Flodadräkten.
Efter en knapp timme var Eva tvungen att lämna mötet då hon hade andra åtaganden, och därmed blev det dags att runda av och höra med deltagarna vad de tyckte om detta med Digitalt vävsnack och vad skulle de vilja prata om eller göra?
Efter ytterligare en halvtimmes samtal enades alla om att detta med att mötas så här via datorn är bra och ett sätt att hålla kontakten. Nästa gång som är den 27 februrari utlovade Karin Assarsson Oom att de blir besök av en än så länge hemlig gäst och så en instruktion i hur man väver med pärlor.