RIKSFÖRENINGEN FÖR HANDVÄVNING

 

Välkommen till

Östergötlands Handvävare

Östergötlands Handvävare är en ideell förening som välkomnar alla med intresse för vävning. Vi arrangerar kurser, temaresor och medlemsmöten och ger ut egen medlemstidning två gånger per år.

                         Vill du bli medlem?

Vävintresserade i alla åldrar - med mycket eller liten väverfarenhet -  alla är lika välkomna att gå med i Östergötlands Handvävare!

Skicka ett mail till diana_karlsson@bredband.net så tar vi kontakt med dig.

 

 

Ölandsresa 11-12 maj 2017

Årets resa går till Öland där vi under två dagar skall besöka mycket intressant.

Vi besöker bl.a Paradisverkstan, Capellagården, Himmelsberga Museum, två olika vävstugor, Ullcentrum, Lammbutiken i Äpplerum och till sist en vävstuga i Nybro.  

Pris 2550:-  icke medlem i mån av plats 2800:- 

Ingår: Bussresa, middag torsdag kväll, övernattning i dubbelrum, guidning Öland, visning Capellagården, visning Himmelsberga Museum. Ta med egen kaffekorg till torsdag.

Begränsat antal deltagare. Fullbokat

Bindande anmälan senast 9 april 2017 till Siw Gustafsson tel 070 2433452 eller mail: siw.gustafsson@brevet.nu

Avgiften betalas senast 30 april till plusgiro 432 06 03-6 Östergötlands Handvävare 

 

Resa till VÄV 2017 Växjö den 22 september 

Alla intresserade inbjudes följamed på resa till vävmässa i Växjö. Vi startar fredag morgon från Linköpings Fjärrbussterminal kl 7.00 och IKEA:s parkering 7.15 och är hemma vid 21tiden. Medtag kaffekorg.

Vi reser gemensamt till mässan och där har ni hela dagen på er att utforska alla mässans begivenheter. Ni hittar mässprogram på www.svenskavav.com 

 

Priser:

Medlem i Riksväv: 600:- Icke medlem: 750:-

I resans pris ingår: Bussresa och inträde till mässan.

Begränsat antal platser. Bindande anmälan senast 30 juni 2017 till Siw Gustafsson tel 0702433452  mail: siw.gustafsson@brevet.nu eller diana_karlsson@bredband.net Ange var du vill stiga på när du anmäler dig. Avgiften betalas senast 20 augusti 2017 till plusgiro 432 06 03-6 Östergötlands handvävare.

Med önskan om en lyckad heldag i vävningens tecken.

Siw Gustafsson reseansvarig 

 

 

 

 Här kommer några bilder från RÅM 2016 tema:"VÄV FÄRGG 

 

 

 

    

 

SKÅNERESA 2015

 

Vår resa till Vävmässan i Glimåkra gick av stapeln den 22-23 oktober. Vi var 13 förväntansfulla vävdamer som tog plats i bussen från Linköping. Det är alltid trevligt att komma till Glimåkra, för där är så mycket att se. Minibussar åker mellan begivenheterna, så det är mycket bekvämt.

Utställningen på Vävstolsmuséet var intressant bl. ett rum fyllt med vävar med skaftväxling och ett annat rum med alster av kursdeltagare som gått kurs för Helena Hernmark. Resan fortsatte sedan till en vävstuga i Bjärnum, som var utöver det vanliga. 19 väverskor höll hus i en stor källare med 50 st vävstolar. Där behövde man inte stå i kö utan det fanns tillräckligt med vävstolar för alla. Man hade också barnverksamhet så 5-6 barn från 8 år och uppåt kunde väva där.

Vi övernattade i Landskrona och nästa dag besökte vi Hemslöjden, som var liten, men naggande god. Därefter hade vi en visning på Landskrona Museum, där vi beundrade utställningen med 4 systrars brudkistor. I slutet av 1800-talet och in på 1900-talet samlade 4 systrar sina brudkistor fulla med vävar och broderade dukar. Men det kom inga friare eller så var de för kräsna, så de fick aldrig användning för allt det vackra som de samlat på sig.

Som slutvinjett på denna fina resa besökte vi Märta Måås Fjätterströms atelje i Båstad och fick en visning där. Intressant att få se mattor i 600.000 kronorsklassen. Verksamheten var  i full gång med nya beställningar från Nya Zeeland, USA och även Sveriga. Denna visning var nog höjdpunkten på resan.

Inga Danielsson, Östergötlands Handvävare, som var med på resan.

 

 

 

                                  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad: 5 april 2017  Kontakt: siw.gustafsson@brevet.nu

Sidansvarig: Siw Gustafsson

Titta in i vårt webbgalleri!

Har du vävt något du vill dela med dig av till oss andra? Skicka en bild och några rader som beskriver det du gjort till siw.gustafsson@brevet.nu så lägger vi upp dem i vårt webbggalleri här på hemsidan inom kort. Galleriet är tänkt att vara en inspirationskälla för alla medlemmar och andra vävintresserade.

Köp vårt fina vävsmycke

Särskilt för Östergötlands Handvävare har guldsmed Gabriella Wallman designat en smyckesserie i silver föreställande en nickepinne. Du beställer dem via vår mailadress  siw.gustafsson@brevet.nu. Halssmycke: 700 kr (exkl. kedja), Örhängen: 800 kr, Brosch: 700 kr

 

 

Styrelsen

Diana Karlsson, ordförande
070-5605989

Inga Danielsson, vice ordförande

Inger Andersson, ekonomiansvarig

Birgitta Fredriksson, sekreterare

Siw Gustafsson, ansvarig resor

Gerd Strömberg, ansvarig kurser 

Birgitta Stening Carlsson ansvarig medlemsmöten 

 

 

Webbansvarig: Siw Gustafsson
Epost: siw.gustafsson@brevet.nu